Verksamhet och aktiviteter

I huset bor ett 40-tal personer i olika åldrar och med olika bakgrund och intressen. Tillsammans sköter vi huset och umgås under trevliga former. Det enda som är obligatoriskt för alla är att delta i städningen, alla andra aktiviteter är frivilliga men lockar som regel ett stort antal.

Exempel på aktiviteter:

Söndagsmiddagar:
Vi som vill äter middag tillsammans på söndagarna. Man ingår då i ett matlag som väljs för ett år i taget. Man tar då hand om middagen ungefär var åttonde vecka. Ca 25 personer äter och lagar mat regelbundet. Den som vill äta skriver upp sig på en lista inför varje middag. Även om man inte är med i ett matlag är man välkommen att vara med och äta. På somrarna och större helger gör vi uppehåll.

Fikakvällar:
På fredagar anordnas fikakvällar av matigare karaktär. Man ingår även här i ett lag som fixar fika några gånger varje höst och vår.

Tunnan gjord i choklad

Fester:
I samband med vissa helger och andra tillfällen såsom jubileer och kräftskivor ordnar vi fester. God mat och dans inpå småtimmarna. Ofta med levande musik.
Varje år har vi dessutom några fasta inslag, bl.a. julfest och årsfest i samband med föreningens årsmöte.

Bastu:
Dam-, herr- och familjebastu i vår fina bastu.

Resor/Kultur:
Då och då ordnar vi gemensamma utflykter och besök på olika ställen. Vi har bland annat beökt Dalslands kanal, Badhotellet The Reef i Fredrikshavn och Arenabadet i Skövde.

Jordbruk:
Vi har tillgång till både privata odlingslotter och ett gemensamt växthus.

Andra aktiviteter:
Vi har exempelvis då och då loppis, prylbytar-aktiviteter, spelkvällar, pajfester eller spontana grillfester. Det finns också en aktiv bokcirkel.

Ansvar och arbete

Genom att inte använda hyresvärdens vaktmästare och städpersonal har vi kunnat reducera hyran.
Istället sköter vi alla sådana uppgifter själva. Vi har dels olika ansvarsgrupper som t.ex. fixargrupp, uthyrningsansvarig, dels har vi delat in huset i olika städområden som vi ansvarar för. Tanken är att man inte bara ska städa utan också vidareutveckla sitt område.

Två helger om året har vi storstädning.

Hyresvärden ansvarar för underhållet som t.ex. att byta tapeter och golvmattor. Vitvaror och allt i badrummet byts ut vid behov. Dessutom ansvarar hyresvärden för själva huset; avlopp, tak, fasad mm.