Att bo i Tunnan

Bo hos oss? Huset är oftast fullt uthyrt och eftersom folk trivs är omsättningen låg. Vid avflyttande grannar rekryterar vi boende själva genom uthyrningsansvariga och styrelsebeslut våra nya hyresgäster. 
Hör gärna av dig till uthyrningsansvariga redan nu om du har intresse av att bo hos oss!

Till våra lägenheter söker vi personer som har en vilja att engagera sig i sitt boende och som uppskattar goda sociala kontakter med sina grannar.
Om du är intresserad av huset, eller vill ställa dig i kö, så maila gärna uthyrningsansvarig@tunnan.org för ett besök.

Att bli medlem

Vi sköter själva nyrekryteringen av hyresgäster. När en lägenhet blir ledig har de som redan bor i huset förtur. Detta har hittills gjort att det är svårt att som ny hyresgäst få en stor lägenhet. Vi brukar visa runt intresserade och berätta om huset och föreningen. Vi tror att det är viktigt att blivande hyresgäster får klart för sig hur det fungerar. För oss är det en självklarhet att nya nya medlemmar flyttar hit av intresse för boendeformen och inte bara för att det finns en ledig lägenhet.

När man har blivit visad runt och pratat lite grann om boendet kan man, om man så önskar, ansöka om medlemskap i föreningen. Detta innebär kort och gott att man ställer sig i kö på en lägenhet i vårt hus eller anmäler sitt intresse för en redan ledig lägenhet. Detta görs skriftligen till uthyrningsansvariga. uthyrningsansvarig@tunnan.org

När en lägenhet blir ledig beslutar så styrelsen, efter rekommendation av uthyrningsansvariga, om sökanden ska godkännas som ny medlem. Därefter kontaktar styrelsen hyresvärden, AB Bostäder, och ger dem klartecken att teckna hyresavtal. AB Bostäder tar i sin tur en vanlig kreditupplysning på den sökande och därefter kan den nye medlemmen teckna hyresavtal och kvittera ut nycklarna.